Over Le Chic

Le Chic is er voor meiden die van elke dag een feestje willen maken. Of ze nou jarig is, iets groots te vieren heeft, naar opa en oma gaat of gewoon naar school: voor ons is elk meisje een prinses. Daarom zwieren onze jurken en rokjes extra mooi, heeft elke top of broek iets speciaals en zijn we royaal met ruches, tule, glitters en borduursels. Alles zit heerlijk en kan tegen een stootje. Want ook prinsessen willen buiten spelen. Le Chic bestaat sinds 2008 en is onderdeel van de Jolo Fashion Group.

Baby's & Teens

We begonnen in 2008 met een comfortabele communie-lijn. Nu maken onze ontwerpers elk seizoen een draagbare en feestelijke collectie voor newborns, baby’s en kids, en sinds 2019 ook teens. Bij Le Chic vind je jurken en bijpassende vestjes, jasjes en accessoires. Maar ook jassen, broeken, rokjes tops voor elk seizoen. Met elke collectie kun je eindeloos combineren. Oude en nieuwe collecties match je even makkelijk. Zo bouw je aan een heuse prinsessengarderobe!

Met zorg geproduceerd

We vinden het belangrijk om onze collecties zo verantwoord mogelijk te produceren. De meeste van onze kleding wordt gemaakt met een BSCI- of ander duurzaamheidscertificaat. En daar begint het wat ons betreft pas. We investeren in een goede relatie met onze productiepartners. We luisteren naar hun ervaringen en begeleiden ze, zodat we samen bouwen aan betere werkomstandigheden. Ook – of juist! – in kleinere fabrieken, die geen certificering kunnen betalen. Jolo Fashion Group is partner van DyeCoo Textiles System. Zij maakten de eerste machine die polyester verft met CO2 in plaats van water. Dat maakt de footprint per kledingstuk beduidend lager.

Lees meer over Jolo’s duurzaamheidsbeleid >